Prinsipper

Trening

Det å trene karate krever stor grad av konsentrasjon og vilje, og gjennom utallige repetisjoner vil en gradvis kunne utvikle seg som utøver. Dette er en prosess som tar tid, og setter store krav til utøverens lærevillighet. For å illustrere denne trinnvise prosessen er det innenfor kyokushinkai karate utarbeidet en liste på 7 punkter, slik at en bedre skal kunne forstå undervisningen.
De blir da lettere å skjønne hvorfor utviklingen skjer trinnvis:

  1. Posisjon
  2. Stilling Balanse
  3. Stilling under kontroll Teknikk
  4. Korrekt utførelse Koordinering
  5. Balanse og stilling under kontroll ved utførelse av teknikk Hurtighet
  6. Bedre og hurtigere utførelse av teknikk Kraft – Mer kraft i utførelsene Refleks
  7. Alt overstående blir naturlige bevegelser Kyokushinkai Dojo Kun (løfte)

MotivasjonEnhver kyokushin-utøver skal kunne, samt følge dojo kun, som er en dojo-ed på 7 punkter. Dette gjelder både på trening og ellers i livet.
Vi vil trene ånd og legeme for å oppnå et fast og urokkelig sinn. Vi vil etterstrebe den sanne forståelse for karate, så vi til enhver tid skal være beredt med våkne sanser.

 

Med all vår viljestyrke skal vi søke og dyrke et sinnelag som preges av forstandig selvfornektelse.
Vi skal være høflige i vår fremferd, respektere våre foresatte og avstå fra voldsbruk. Vi vil følge vår tro og våre idealer og aldri glemme ydmykhetens sanne verdi. Vi vil se opp til visdom og styrke og ikke la oss forlede av uverdige livsmål. Den disiplin vi tilegner oss ved karate skal styrke vår livsholdning og vi vil alltid søke og oppfylle karatens dypeste mening.

Ungdommer og karate

Mange ungdommer sliter med å føle at de er gode nok eller at de passer inn i samfunnet. Det er vanlig å være sjenert og kanskje være redd for å være sammen med andre. Ofte føler man seg usikker, dum og ikke flink nok, både i forhold til idrett og sosiale aktiviteter på skolen og i fritiden. Det er vanskelig å konsentrere seg og få til å nå de målene man har satt seg.

Visste du at karate kan hjelpe deg med både det som står over og mange andre ting?

 

Les mer

Karate for alle

Karate er en sport som passer for absolutt alle. Du trenger ikke være flink til noe fra før, og du trenger ingen forkunnskaper for å begynne. Målet med karate er ikke å slåss, men å beherske seg selv og egne følelser, bevegelser og tanker. Det er like mye en sport for jenter som for gutter, og det spiller ingen rolle hvordan du ser ut. Respekt og likeverd er noen av kjerneelementene, og etter kort tid vil de aller fleste oppleve økt selvtillit og føle seg sterkere både psykisk og fysisk.

Karate er en veldig sosial sport hvor man blir kjent med mange andre på en trygg måte. Man trenger ikke si noe, man trenger ikke vært veldig flink og man trenger hvert fall ikke konkurrere med andre.

Høres det spennende ut, og kunne du tenke deg å prøve? Skoger & Fjell  karateklubb er en godt drevet karateklubb med svært flinke trenere og instruktører. Vi tar deg imot med smil og vennlighet, og du vil aldri oppleve å bli ledd av eller sett ned på. Det er egne treningsgrupper for ungdom, og alle er hjertelig velkomne til å prøve helt uten forpliktelser. Det koster også veldig lite i forhold til de fleste andre idretter.

Klubbens reise policy er gyldig fra 2018 og den finner du her .